ARTIKKELIT

Yleisimmät virheet sähköasennuksissa ja miten välttää ne

Sähköasennukset ovat kriittinen osa sekä teollisuus- että liikerakennusten infrastruktuuria. Virheet sähköasennuksissa voivat johtaa merkittäviin turvallisuusriskeihin, toimintahäiriöihin ja lisäkustannuksiin. Tässä blogikirjoituksessa käymme läpi yleisimpiä virheitä sähköasennuksissa ja annamme vinkkejä niiden välttämiseen.

1. Huono suunnittelu

Virhe: Riittämätön suunnittelu on yksi yleisimmistä virheistä sähköasennusprojekteissa. Tämä voi johtaa asennusten puutteelliseen kapasiteettiin, epäkäytännöllisiin ratkaisuihin ja jopa turvallisuusriskeihin.


Käytä aikaa perusteelliseen suunnitteluun ja konsultoi tarvittaessa asiantuntijoita! Varmista, että suunnitelmat ovat yksityiskohtaisia ja kattavat kaikki tarvittavat osa-alueet!

2. Huonolaatuisten materiaalien käyttö

Virhe: Halpojen ja heikkolaatuisten materiaalien käyttö voi johtaa laitteiden nopeaan kulumiseen, toimintahäiriöihin ja turvallisuusongelmiin. Investoi laadukkaisiin materiaaleihin ja varmista, että kaikki käytetyt komponentit täyttävät vaaditut standardit! Laadukkaat materiaalit kestävät pidempään ja parantavat koko järjestelmän luotettavuutta!

3. Puutteellinen johdotus

Virhe: Väärin toteutettu johdotus on yleinen virhe, joka voi aiheuttaa oikosulkuja, ylikuumenemista ja tulipaloja. Varmista, että johdotus tehdään ammattilaisten toimesta ja että kaikki johdotukset tarkistetaan huolellisesti! Käytä standardien mukaisia johtoja ja varmista, että ne on asennettu oikein!

4. Ylikuormitetut piirit

Virhe: Ylikuormitetut sähköpiirit voivat johtaa laitteen toimintahäiriöihin ja turvallisuusriskeihin. Suunnittele sähköpiirit huolellisesti ja varmista, että jokaisella piirillä on riittävästi kapasiteettia suunnitelluille kuormille! Käytä tarvittaessa lisäpiirejä ylikuormituksen välttämiseksi!

5. Puutteellinen maadoitus

Virhe: Puutteellinen tai väärin toteutettu maadoitus voi aiheuttaa vakavia sähköiskuja ja vaurioittaa laitteita. Varmista, että kaikki asennukset on asianmukaisesti maadoitettu ja että maadoitus on toteutettu standardien mukaisesti! Tarkista maadoitus säännöllisesti huollon yhteydessä!

6. Ei oteta huomioon ympäristöolosuhteita

Virhe: Sähköasennuksissa ei aina huomioida ympäristön vaikutuksia, kuten kosteutta, pölyä tai äärilämpötiloja, mikä voi heikentää asennusten kestävyyttä. Valitse ympäristön vaatimuksiin sopivat laitteet ja suojaukset! Esimerkiksi kosteissa tiloissa käytä kosteussuojattuja komponentteja ja asenna tarvittavat suojaukset pölyisissä ympäristöissä.

7. Puutteellinen dokumentointi

Virhe: Sähköasennusten dokumentointi jää usein vajaaksi tai puuttuu kokonaan, mikä vaikeuttaa tulevia huoltoja ja vianetsintää. Vinkki: Pidä kattavaa ja ajantasaista dokumentaatiota kaikista sähköasennuksista. Tämä sisältää kaaviot, tasokuvat, komponenttilistat ja asennusohjeet. Hyvä dokumentointi helpottaa myöhempiä huolto- ja korjaustöitä. Kuviin olisi hyvä muistaa merkitä korjaukset joka kerta, kun kohteessa tehdään muutoksia. Joiden pohjalta olisi hyvä muista päivittää dokumentit tarvittaessa.

8. Huono kommunikointi projektitiimin kanssa

Virhe: Puutteellinen kommunikointi sähköasennusprojektin eri osapuolten välillä voi johtaa virheisiin ja viivästyksiin. Varmista, että kaikki projektin osapuolet ovat hyvin perillä suunnitelmista ja aikatauluista! Pidä säännöllisiä kokouksia ja varmista, että kaikki tiedot jaetaan avoimesti ja ajantasaisesti!

Varmin tapa taklata potentiaaliset virheet, on valita yhteistyökumppaniksi Jyty-Sähkö!

Paras tapa varmistaa, että sähköasennukset tehdään oikein ja välttää edellä mainitut virheet, on valita yhteistyökumppaniksi Jyty-Sähkö. Jyty-Sähköllä on vuosien kokemus ja syvällinen asiantuntemus teollisuus- ja liikerakennusten sähköasennuksista. Käytämme vain laadukkaita materiaaleja ja noudatamme standardeja varmistaaksemme, että kaikki asennukset ovat turvallisia ja kestäviä. 

Ammattitaitoiset asentajamme ovat sitoutuneet tarkkuuteen ja huolellisuuteen jokaisessa projektissa, ja tarjoamme kattavaa dokumentointia ja säännöllistä huoltoa asiakkaillemme. Valitsemalla Jyty-Sähkön varmistat, että yrityksellesi tehtävät sähköasennukset ovat luotettavia ja pitkäikäisiä, mikä antaa sinulle mielenrauhan ja säästää aikaa ja rahaa pitkällä aikavälillä.

Ota yhteyttä Jyty-Sähköön ( https://www.jyty.fi ) ! 

Scroll to Top